I juniorafdelingen er vi 10 – 12 aktive sejlere, som sejler en gang om ugen. Flere af sejlernes forældre er aktive på havnen og på vandet. Faktisk er det afgørende for at drive en frivillig organisation, at forældrene involverer sig og tager deres tørn med det administrative og praktiske arbejde.

Man er som regel 8-9 år, når man starter med at sejle optimistjolle.
Har du lyst til at lære at sejle, kan du kontakte ungdomsleder Thomas Jensen på E-mail: thom_jensen@hotmail.com.

Påklædning

Det første år er det ikke nødvendigt at indkøbe det helt store udstyr. Start med regntøj, gummistøvler og en varm trøje. Ulempen ved denne påklædning er naturligvis at sejleren bliver meget våd (og kold) hvis jollen kæntrer, men rigtigt sejlertøj er dyrt, og det er ikke alle børn, der holder ved efter den første sæson. Den Blå Avis et godt sted at finde brugt sejlertøj.

Sikkerhed.

Klubben har en hel del svømmeveste til rådighed, som kan lånes. Hvis du skal indkøbe en vest, er det meget vigtigt, at der ikke er krave på vesten, dvs. det skal ikke være en “rigtig” redningsvest, men en jolle/svømmevest.
Der er altid følgebåde på vandet bemandet med sejlkyndige førere.

Trænerne.

Trænerne er erfarne sejlere fra klubben, der selv har lyst til at videregive deres erfaringer til jer sejlere. Vores erfaring er, at trænerne er omsorgsfulde, opmærksomme på børnene og først og fremmest er de glade for at dele deres viden.

Første dag på havnen.

Den første dag på havnen kan godt virke noget uoverskuelig. Der er mange sejlere, forældre og trænere på kajen og det kan virke som om ingen ved, hvad der skal gøres. Her er det vigtigt, at forældrene overlader styringen til trænerne og er villige til at give en hånd med, når trænerne anmoder om det.

Socialt samvær

Det at blive en god sejler, drejer sig ikke kun om teori, træning og mange timer på vandet. Samvær med andre børn og deres forældre på havnen er en væsentlig forudsætning for at få sejlads “ind under huden”.